Εθνικό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης αγωνίστηκαν πέντε αθλητές – αθλήτριες της Κολυμβητικής Ένωσης Κοζάνης, το τριήμερο 17-18-19 Μαΐου 2024.

Στο 93ο Εθνικό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης αγωνίστηκαν πέντε αθλητές – αθλήτριες της Κολυμβητικής Ένωσης Κοζάνης, το τριήμερο 17-18 και 19 Μαΐου 2024.

Στους αγώνες έλαβαν μέρος όλοι οι πρωταθλητές και οι πρωταθλήτριες των Εθνικών Ομάδων της Ελλάδας, με τους Γιώργο Πέκο, Άννα Ζάμπρου, Έλσα Μαυροματίδου, Σοφία Καραγιαννάκη και Δήμητρα Χαλκιά, να δίνουν το παρόν από την Κολυμβητική Ένωση Κοζάνης.

Οι κολυμβητές – κολυμβήτριες της Κ.Ε.Κ. επέστρεψαν με πολλές εμπειρίες στις αποσκευές τους, ενώ είχαν την ευκαιρία να κολυμπήσουν δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα της Χώρας μας!

Να τονίσουμε πως η Κ.Ε.Κ. κατέλαβε την 16η θέση και ήταν η δεύτερη επαρχιακή ομάδα στις πρώτες 16, αφού όλες οι υπόλοιπες ήταν από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Δηλώσεις αθλητών – αθλητριών:

Γιώργος Πέκος:Ήταν σίγουρα μία πολύ καλή εμπειρία, παρόλο που τα αποτελέσματά μου δεν ήταν αυτά που περίμενα, διότι πιστεύω ότι δεν βρισκόμουνα στην καλύτερη σωματική κατάσταση για να κολυμπήσω όπως ήθελα, αλλά ήταν μία εμπειρία που θα με βοηθήσει στο μέλλον, αφού ήταν αγώνες με πάρα πολύ μεγάλο ανταγωνισμό. Όταν αγωνίζεσαι δίπλα σε αυτούς τους αθλητές, σου δίνει κίνητρο να γίνεις καλύτερος. Πλέον προετοιμάζομαι για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και ο στόχος μου είναι να κάνω ένα καλό ατομικό ρεκόρ στα 200 ύπτιο, κάτι που δεν έχω καταφέρει μέχρι στιγμής.

Άννα Ζάμπρου:Ήταν μία πολύ καλή διοργάνωση, αφού κολυμπήσαμε δίπλα σε πολύ γνωστά ονόματα. Ο ανταγωνισμός ήταν πολύ μεγάλος, οπότε αυτόματα έμπαινες στο κλίμα των αγώνων. Από αυτούς τους αθλητές βλέπουμε πως κινούνται, πως κολυμπάνε, την τεχνική τους και την τακτική τους, προσπαθώντας και εμείς να κάνουμε κάτι ανάλογο, ώστε να βελτιωθούμε. Μου αρέσει πολύ ο ανταγωνισμός και έτσι μπορώ να βελτιώσω και εγώ τους χρόνους μου. Από εδώ και πέρα θα ήθελα να κάνω ρεκόρ στα αγωνίσματα μου, ενώ στο OPEN που συμμετείχα, έκανα τις καλύτερες επιδόσεις μέχρι φέτος και ελπίζω να συνεχίσω έτσι. Αυτή την περίοδο δίνουμε εξετάσεις και πανελλήνιες, αλλά πιστεύω ότι αν βάλεις ένα πρόγραμμα, όλα είναι εφικτά.

Έλσα Μαυροματίδου:Ήταν μία πολύ ωραία διοργάνωση, στην οποία είχαμε ξανά την ευκαιρία να αγωνιστούμε ανάμεσα στα μεγαλύτερα ονόματα της Ελλάδας. Ήταν ωραία εμπειρία, ενώ είχαμε και το κίνητρο να πάμε όσο καλύτερα μπορούμε. Επειδή συμμετέχουμε κάθε χρόνο, πλέον το έχουμε συνηθίσει. Αυτούς τους αθλητές τους παρακολουθούμε στο ζέσταμα, αλλά και πως συμπεριφέρονται και κατά την διάρκεια των αγώνων και τους έχουμε ως παράδειγμα για την δική μας βελτίωση. Φέτος με την Τρίτη Λυκείου ήταν μία δύσκολη χρονιά, αλλά είμαι ευχαριστημένη με τον εαυτό μου και περήφανη που κατάφερα να συνδυάσω σχολείο και κολύμβηση. Θέλει επιμονή και υπομονή. Αν το θέλεις πραγματικά μπορείς να το πραγματοποιήσεις. Στην Κ.Ε.Κ. βοηθάει ο ένας τον άλλος. Με καλή παρέα πιστεύω όλα γίνονται καλύτερα και χωρίς τους συναθλητές μου δεν θα είχα και την κατάλληλη ψυχολογία για τους αγώνες.

Σοφία Καραγιαννάκη:Ήταν σίγουρα μία μεγάλη εμπειρία, αφού μαθαίνεις από τους μεγάλους αθλητές πως συμπεριφέρονται τόσο έξω όσο και μέσα στον αγώνα. Μέσα από τον ανταγωνισμό που υπάρχει, κερδίζουμε πολλά πράγματα, όπως το να κολυμπάμε καλύτερα και να κάνουμε καλύτερες επιδόσεις, ενώ μαθαίνεις και για την ψυχολογία σου αρκετά. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις κάποιον να σε υποστηρίζει σε αυτό που κάνεις, γιατί αλλιώς είναι πολύ δύσκολο και εδώ στην Κ.Ε.Κ. ο ένας στηρίζει τον άλλον. Θα ήθελα να βελτιωθώ τόσο ατομικά όσο και ομαδικά και να πάω όσο καλύτερα γίνεται!

Ο Τεχνικός Σύμβουλος της Κ.Ε.Κ., κύριος Μάρκος Μανταλούφας δήλωσε:

“Η Κ.Ε.Κ. πήρε μέρος στο Εθνικό Πρωτάθλημα με 6 κολυμβητές -τριες. (1 αγόρι + 5 κορίτσια) με συνοδό προπονητή την Μαρία Αμπατζίδου. Οι Πέκος Γιώργος, Καραγιαννάκη Σοφία, Μαυροματίδου Έλσα και η Ζάμπρου Αννα που κολύμπησε για τον ΑΟΠΦ, ανήκουν στην Προεθνική Ομάδα Α΄. Η βενιαμίν της Ομάδας Δήμητρα Χαλκιά (2011) ανήκει στην Ομάδα επιλέκτων και η Τσουγκράνη Μορφούλα που κολυμπάει στο Αγρίνιο, είναι η μοναδική μεταγραφή μας. Η 16η θέση στην Γενική βαθμολογία (μεταξύ 43 Σωματείων) και οι 5 συμμετοχές σε μεγάλο Τελικό και 7 σε μικρό Τελικό, νομίζω ότι είναι μια ΚΑΛΗ εμφάνιση, όταν μάλιστα δεν ήταν αυτοί οι Αγώνες βασικός μας Στόχος. Η Καραγιαννάκη Σοφία με 3 συμμετοχές στα Πρόσθια, σε μεγάλο Τελικό (4η, 5η, 7η) έκανε την πιο δυνατή εμφάνιση και εξασφάλισε την συμμετοχή της στο Comen Cup.

Τα αποτελέσματα των πέντε αθλητών της ΚΕΚ:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΚΟΣ

200 ΥΠΤΙΟ | 9ος – 2.06.23

100 ΥΠΤΙΟ | 9ος – 57.44

200 ΜΙΚΤΗ ΑΤΟΜΙΚΗ | 12ος – 2.10.11

 ΕΛΣΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΔΟΥ

200 ΠΡΟΣΘΙΟ | 14η – 2.44.01

100 ΠΡΟΣΘΙΟ | 12η – 1.14.88

50 ΠΡΟΣΘΙΟ | 11η – 33.96

 ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗ

200 ΠΡΟΣΘΙΟ | 7η – 2.38.62

100 ΠΡΟΣΘΙΟ | 4η – 1.12.69

50 ΠΡΟΣΘΙΟ | 5η – 33.44

 ΑΝΝΑ ΖΑΜΠΡΟΥ

200 ΥΠΤΙΟ | 4η – 2.21.37

200 ΜΙΚΤΗ ΑΤΟΜΙΚΗ | 7η – 2.23.70

400 ΜΙΚΤΗ ΑΤΟΜΙΚΗ | 12η – 5.04.11

 ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΑΛΚΙΑ

400 ΜΙΚΤΗ ΑΤΟΜΙΚΗ | 17η – 5.21.30