ΜΕ 19 ΜΕΤΆΛΛΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ΤΗΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΠΠ-ΠΚ Α-Β, Π-Κ, Ε-Ν

Το Αγωνιστικό τμήμα της Κολυμβητικής Ένωσης Κοζάνης συμμετείχε στο Χειμερινό Πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος Κατηγοριών, Παμπαίδων & Παγκορασίδων Α-Β, Παίδων & Κορασίδων, Εφήβων & Νεανίδων, με 18 συν 1 Κολυμβητές/τριες, που διεξήχθη στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης κατά το τριήμερο 18 έως 20 Φεβρουαρίου 2022. Στους αγώνες συμμετείχαν όλες οι ομάδες και σωματεία κολύμβησης της Βορείου Ελλάδος ήτοι 65 ομάδες με 990 Κολυμβητές/τριες.

Συμμετοχές  της ΚΕ ΚΟΖΑΝΗΣ ανά Κατηγορία

  • Στην κατηγορία ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ & ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β (ΑΓΟΡΙΑ & ΚΟΡΙΤΣΙΑ 13 ΕΤΩΝ) με έξι (6) Κολυμβητές/τριες: Καραγιαννάκη Σοφία, Κοκκαλιάρη Βασιλική, Κουτσώνα Ελένη, Μπλατσιώτη Αντωνία, Μπατσίλης Δημήτρης, Τασιόπουλος Κωνσταντίνος.
  • Στην κατηγορία ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ & ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α (ΑΓΟΡΙΑ & ΚΟΡΙΤΣΙΑ 14 ΕΤΩΝ) με πέντε (5) Κολυμβητές/τριες: Γεωργίου Μαρία, Περισανίδου Ιωάννα, Ψωμιάδου Ελίνα, Απατσίδης Γιώργος, Σταμούλης Γιώργος
  • Στην κατηγορία ΠΑΙΔΩΝ & ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (ΑΓΟΡΙΑ & ΚΟΡΙΤΣΙΑ 15,16 ΕΤΩΝ) με έξι (6) Κολυμβητές/τριες: Καραβόλτσος Άγγελος, Καραγιαννάκης Βασίλης, Παράσογλου Γιώργος, Πέκος Γιώργος, Ζάμπρου Άννα, Αφεντουλίδου Παρασκευή
  • Στην κατηγορία ΕΦΗΒΩΝ & ΝΕΑΝΊΔΩΝ (ΑΓΟΡΙΑ & ΚΟΡΙΤΣΙΑ 17, 18 ΕΤΩΝ) με μία (1) κολυμβήτρια: Καραθανάση Παναγιώτα

Απόντες για διάφορους λόγους ήταν οι: Καζάνας Γιώργος, Τσανάκα Βασιλική, Κιομπέλη Δήμητρα.

Στην αποστολή της ομάδας ήταν και η αθλήτρια μας, Δάλλα Μυρόπη που τη φετινή χρονιά αγωνίζεται με τα χρώματα του Άρη Θεσσαλονίκης αλλά γυμνάζεται και προπονείται με την ΚΕ Κοζάνης.

Συγχαρητήρια σε όλους!

Οι Κολυμβητές/τριες της Κολυμβητικής Ένωσης Κοζάνης κατέκτησαν  συνολικά 19 μετάλλια (9 Χρυσά, 5 Ασημένια και 5 Χάλκινα) και αν σ’ αυτά προσθέσουμε και το Χάλκινο που κατέκτησε η προαναφερθείσα αθλήτρια μας με την ομάδα του Άρη τα μετάλλια είναι 20.

Χρυσά (9)

Καραγιαννάκη Σοφία 3

Ζάμπρου Άννα 2

Πέκος Γιώργος 2

Καραγιαννάκης Βασίλης 1

Μπατσίλης Δημήτρης 1

Ασημένια (5)

Ζάμπρου Άννα 1

Καραγιαννάκης Βασίλης 1

Μπατσίλης Δημήτρης 1

Κουτσώνα Ελένη 1

Σταμούλης Γιώργος 1

Χάλκινα (5+1)

Κουτσώνα Ελένη 2

Μπατσίλης Δημήτρης 1

Καραθανάση Παναγιώτα 1

Σταμούλης Γιώργος 1

Δάλλα Μυρόπη 1

Με τις επιδόσεις τους οι Κολυμβητές/τριες συγκέντρωσαν βαθμούς που οδήγησαν την Κολυμβητική Ένωση Κοζάνης στις υψηλές θέσεις της γενικής βαθμολογίας του Πρωταθλήματος και πιο συγκεκριμένα:

  • Στην κατηγορία ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ & ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β 247 βαθμούς και 8 θέση από 45 ομάδες.
  • Στην κατηγορία ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ & ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α 120 βαθμούς και 14 θέση από 40 ομάδες.
  • Στην κατηγορία ΠΑΙΔΩΝ & ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 202,5 βαθμούς και 12 θέση από 40 ομάδες.
  • Στην κατηγορία ΕΦΗΒΩΝ & ΝΕΑΝΊΔΩΝ 40 βαθμούς και 21 θέση από 37 ομάδες.

Η επιτυχημένη παρουσία της ομάδας στο Χειμερινό Πρωτάθλημα, κάθε άλλο παρά τυχαία κρίνεται, καθώς είναι απόρροια συστηματικής δουλειάς και συνεργασίας όλων των συντελεστών (Διοίκησης, Προπονητών και κυρίως Αθλητών).  Τα παιδιά της ομάδας  κάνουν καθημερινά θυσίες προκειμένου να εκπληρώσουν τους στόχους τους υπό τις οδηγίες των προπονητών τους (κ Μάρκο Μανταλούφα και κα Μαρία Αμπατζίδου με την επικουρία του κου Γιώργου Παρασκευά).

Θα πρέπει να ακόμη να αναφερθεί ότι την τρέχουσα σεζόν 2021-2022 και μέχρι στιγμής η ομάδα συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία σε πολύ σημαντικούς αγώνες (θα γίνει μία συγκεντρωτική αναφορά τις επόμενες μέρες) όπως, το Χειμερινό κύπελλο στο Καρπενήσι, τα Αλεξάνδρεια (ΠΑΟΚ) και Αρήστεια (Άρης) στη Θεσσαλονίκη, ο Διεθνής Αγώνας Απόστολος Παύλος στην Καβάλα και ημερίδες ορίων σε Γιάννενα και Πτολεμαΐδα.

Κλείνοντας οφείλουμε να κάνουμε μια ειδική αναφορά σε έναν κολυμβητή και σε μία κολυμβήτρια της ΚΕ Κοζάνης, τον Πέκο Γιώργο και την Ζάμπρου Άννα, που με τις επιδόσεις τους κατάφεραν να γίνουν μέλη της προ-Εθνικής ομάδας μας. Συγχαρητήρια!! Η Διοίκηση θα τους απονείμει άμεσα το χρηματικό έπαθλο που έχει θεσμοθετήσει από την πρώτη κιόλας συνεδρίασή της.

Η προσπάθεια συνεχίζεται … Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!